www.signis.lv

skrienu, lasu grāmatas, ēdu mājās un vēl simts un viena lieta

Kas iekšā burciņā?

04/10/2010 iekš kulinārijas novirze

Priekš kāda kulinārijas jaunuma, kurš plašāku interesentu loku sasniegs oktobra beigās, es vakar marinēju ķirbjus. Nekā sarežģīta, bet procesā iesaistīto cilvēku prātos radās jaunrades dzirksts. Interesanti būtu uzzināt, ko darot senā pagātnē radās ideja marinēt ķirbi. Bet tagad vēlētos uzzināt jūsu viedokli – kas tad atrodas tajā burciņās? Un ne tikai. Tam kas uzminēs pirmais, tiks kādā ar kulināriju saistīta balva.

Gaidu iespējamos minējumus komentāros un, ja nu kāds ir informēts par ķirbja marinēšanas vēstures faktiem, tad tos arī labprāt uzzinātu.

Lielāka bilde ir apskatāma šeit un balvā varētu būt grāmata par ēšanu.

29 komentāri pie “Kas iekšā burciņā?”

  • Madara
    04/10/2010 08:51

    tas varbūt varētu būt ingvers?

  • OreMan
    04/10/2010 08:52

    Cidonijas?

  • Portnovs
    04/10/2010 08:54

    Krustnagliņas, cidonijas un, varbūt, citroni.

  • Andris
    04/10/2010 08:54

    Iekšā noteikti ir krustnagliņas, atceros kā šodien tos senos laikus, kad mamma marinēja ķirbjus :)

  • Andris
    04/10/2010 08:57

    Kanēlis arī varētu būt iekšā, plus citronskābe “skābuma regulēšanai”.

  • Tīna
    04/10/2010 09:12

    meloņu kompots

  • une
    04/10/2010 09:21

    Bumbieri!?

  • Agnese
    04/10/2010 09:22

    ķirbis, krustnagliņa, ūdens, cukurs, ābols.

  • ki41
    04/10/2010 09:30

    Ja jau pie tagiem ir pierakstīts ķirbis, tad ķirbis arī tur iekšā ir :)

  • Līga
    04/10/2010 09:32

    Varbūt kartupeļi? Samarinēti līdzīgā veidā kā ķirbji. Tur kaut kas varētu sanākt.. :)

  • intars
    04/10/2010 09:36

    izskatās pēc makaroniem :D

  • Anita
    04/10/2010 09:45

    Gurkji + krustnaglinjas, cukurs, citrona sula un veel kaut kas?

  • Kika
    04/10/2010 09:49

    Varbūt kabacis?

  • Saule
    04/10/2010 10:11

    mango?

  • Liene
    04/10/2010 10:12

    kabacis + krustnagliņas + marināde (sāls, cukurs, ūdens, citronskābe vai etiķis)

  • signis
    04/10/2010 10:21

    Dārgie konkursa dalībnieki. Marināde ir ķirbju – ūdens, cukurs, citronskābe un krustnagliņas. Jautājums ir par to, kas tieši tiek marinēts.

  • agnese
    04/10/2010 11:27

    Kreisajā burciņā liekas skaidri redzu citrona daiviņu, tomēr vizuāli pēc izskata tas varētu būt jeb kas – sākot no kabača, gurķa un beidzot ar āboliem

  • agnese
    04/10/2010 11:39

    ..ja nav nekas no tā, ko cilvēi te ir minējuši – tad varbūt varētu būt patisons vai topinambūrs? Nu tas jocīgais augs :D

  • Dace
    04/10/2010 12:22

    Tās varētu būt ķirbju vai kabaču miziņas.

  • Portnovs
    04/10/2010 12:36

    Dod majienus lūdzu. Kur esi ieguvis marinējamo, kā ieguvi utt.

    Paldies

  • signis
    04/10/2010 14:46

    Izskatās ka balva paliks pie manis. Burciņā redzamais noslēpumainais marinējums ir… arbūzu mizas zaļā daļa. Gruzīnu virtuvē tiek gatavota tāds kā ievārījums, kas ir ļoti garšīgs un sasodīti labi izskatās, bet tā kā palika pāri gan ķirbju marināde, gan arī arbūzu mizas, tad tika izmēģināts šāds variants. Iegūtais rezultāts nav ārā lejams. Ja marinēts ķirbis garšo saldi, tad šis ir drusku pamatīgāks un labi ietu pie picu mērces, vai izmantojams kā čatnijs.

  • Zaika
    04/10/2010 15:04

    Ananāss :)

  • Taņa
    04/10/2010 16:56

    kabacis, kurš garšos pēc ananāsiem

  • Ilze
    04/10/2010 18:14

    Sasodīti labi izskatās. Mans arbūzu mizu ievārījums tā arī saglabāja mazliet iesārtu toni, laikam tādēļ, ka pie zaļās mizas bija palicis nedaudz sārtums.

  • pofig
    05/10/2010 09:34

    iekšā ir ķirbji ar cidonijām un krustnagliņām. tādā veidā iemarinēti tie garšo pēc ananasiem. :o)

  • m.
    05/10/2010 22:31

    Sviesta pupu pakstis?

  • Krist2ps
    07/10/2010 09:06

    Nu pag. Ja jau ķirbji, tad tās varētu būt krustnagliņas… tā vismaz domāju un bildē pēc tā arī izskatās :)

  • Krist2ps
    07/10/2010 09:08

    Ā, sorry, Signi, nepamanīju tavu komentu – labs, labs :) Varbūt vēl šīs burciņas sastāvu bez arbūzu zaļās daļas nosauksi? :)

  • Signis
    07/10/2010 09:23

    Arbūzu mizas, bez zaļās daļas un maksimāli bez sarkanās. Un parastā ķirbju marināde – cukurs, citronskābe, krustnagliņas un ūdens. Viss savārīts un sapildīts burciņās.

Atstāt komentāru

-