www.signis.lv

skrienu, lasu grāmatas, ēdu mājās un vēl simts un viena lieta

Krēsla

29/12/2008 iekš grāmatas

black.jpgMan šīs pirmās garās brīvdienas pagāja taisot ēst, ēdot un dzerot, kā arī lasot grāmatas. Par vienu jau pastāstīju, otru jūs redzat manā sadaļā „Patreiz lasu” lapas malā un trešo es atstāju saldajam ēdienam. Pirmo reizi par šo stāstu uzzināju, kad sieva pārnesa mājās grāmatu un vaimanāja, ka ar tādu vāku jau nevar lasīt grāmatu lidmašīnā un tās vāks tiešām ir tāds kādu jūs te redzat. No sākuma noskatījos filmu, jo dažs labs to bija noskatījies jau trīs reizes, simts reizes noklausījies mūziku un spēja vienas nakts garumā dejot tikai pie vienas dziesmas.

Meitenes spiedza, jaunas, vecas, smukas, nesmukas, visas kā trakas redzot vien šo Harija Potera trešā plāna lomas atveidotāju. Protams, tikai un vienīgi pēc superskaistā Edvarda lomas atveidošanu pasaules grāvējā Twilight, kas uzņemta pēc tāda paša nosaukuma grāmatas. Arī meitenei nav ne vainas, bet lasot grāmatu viss uzsvars skaistuma ziņā tika veltīs vampīru ģimenei. Skaisti, ātri, stipri un nemirstīgi.

Un labi ka filma vispirms. Lasot beisbola ainu varēju lieliski iztēloties Muse „Supermassive Black Hole, ” zibeņus debesīs un vampīriem gaisā sasitoties ķerot bumbu. Filma nav viens pret vienu, jo pieķeru sevi domājot par to, ka esmu izlasījis pusi grāmatu, bet reāli vienīgais kas noticis ir viņa un viņš pāris reizes saskatījušies, viss pārējais vienas sajūtas – pirmās, noslēpumainas, kaislīgas (busiņa apturēšana ar vienu roku).

Grāmata ir lieliska, brīžiem gan apnīk tā atkārtotā gaušanās, gribu, bet nevaru. Meitenes smarža viņam ir kā narkotikas, bet šai sirds apstājas jau no tā vien ka viņš viņu noskūpsta (uz kakla). Jau pēc filmas teicu ka skaists mīlas stāsts, tad grāmata to tikai papildina. Daudzās epizodes un sarunas kā jau kārtīgā mīlas stāstā – „tu esi mana dzīve,” sēdēšana visu nakti klāt un skatīšanās ka guļ, instinkti liek nogalināt un izsūkt asinis, bet veselais saprāts mīlēt mūžīgi, aizstāvēšana, lai arī ko tas maksātu, jo mēs aizsargājam ģimeni.

twilight_book_cover-7168.jpgNoteikti pārsitīs „Romeo un Džuljetu” pēc gadsimtiem, jo rakstniece-mājsaimniece Stephenie Meyer ir uzrakstījusi vēl trīs grāmatas par šo neiespējamo mīlu un noteikti visas tiks uzņemtas filmās, pārdotas miljonos eksemplāru un tulkotas neskaitāmās pasaules valodās.

Un tie kas uzskata ka viņus vampīri neinteresē arī var droši šo grāmatu lasīt, vampīru lietas šeit ir vairāk informatīva un mīlas spraiguma izcelšanai. Asinis un šausmas nekādas. Vienīgi mīla.

8 komentāri pie “Krēsla”

  • asmo
    30/12/2008 14:37

    Es šo grāmatu esmu gandrīz nopircis trīs reizes, bet tagad izlasot aprakstu sapratu, ka laikam tas tomēr nav priekš manis.

  • Signis
    30/12/2008 14:57

    Tik sūdīgi uzrakstīju?

  • asmo
    30/12/2008 16:23

    Nē, uzrakstīts ir labi. Vakar Cīrihē biju jau salicis grāmatu grozā visas četras iznākušās un virzījos uz kasi, bet tad pārdomāju. Grāmatas likās aizdomīgi biezas, lai visu laiku būtu action. Bet godīgi esmu aizspriedumains, man kaut kā negribas lasīt gadsimta “daudzpārdokļus”. Bet ar HP sēriju man bija tāpat un beigās tik un tā izlasīju visus :)

  • arta
    04/01/2009 00:18

    labi, ka tavu rakstu izlasīju tikai tagad, kad pati esmu izlasījusi 2/3 no grāmatas. ja kaut iepriekš būtu redzējusi/ izlasījusi, ka būs par vampīriem, nemūžam nelasītu:D bet tagad baigi pavilkos:) gribu arī redzēt filmu!!!

  • arta
    04/01/2009 00:19

    p.s. toms arī jau lasa un ir jau mani apdzinis:))

  • angelina
    24/04/2009 21:33

    Si gramata man loti iepatikaas kaa ari filma !!nevaru vien sagaidit kad veres lasit eclipsi!!!
    vnk pateicos tam autram kas so gramatu un filmu ir sastadijusi :*:*:*

  • asnāte
    15/10/2009 22:36

    man patīk šis apraksts.. :))

  • krolmane
    04/02/2010 14:27

    dabuuju sho graamatu daavanaa no Artas (paldies):). izlasiiju to, biju laimiiga, ka esmu tukusi liidz beigaam un saliidzinoshi aatri- taapeec, ka par vampiiriem, bet netiku liidz galam ar into par otro dalju…sashkebinaaja. paaraak daudz tur salduma, salkanuma. varbuut peec kaada laika…
    …un nez kaapeec filmaa man patika sliktais dzjeks mednieks:)

Atstāt komentāru

-

Abonēšana

Rakstu abonēšana
Komentāru abonēšana

Pieraksties saņemt jaunus rakstus: