www.signis.lv

skrienu, lasu grāmatas, ēdu mājās un vēl simts un viena lieta

Brīvdienas rīts ar šokolādes cepumiem

11/07/2008 iekš ēst gatavošana

title1.jpgTuvojās brīvdienas un nu katram vīrietim ir lielā iespēja. Pa tiem kuri darba dienas vakarus pavada vieni un piektdienu uzskata par variantu jaunām attiecībām. Iedomājies, agrs rīts, saules pielieta istaba (visiem iespējams šī opcija nav iespēja), samiegojusies sieviete un šokolādes cepumi. Nevis tuvējā bodē pirkti, Nīderlandē izdomāti un Ķīnā ražoti, bet tevi mīcīti, cepti un sievietei gultā piedāvāti. Pat ja jums bija slikts sekss, vai visas brīvdienas būs jāpavada traku bērnu barā – viņa būs iepriecināta.

Tad nu tas viss ir cepumi ar riekstiem un šokolādi, ēdami kopā ar tēju, kafiju, pienu vai ņemami līdzi jebkur, jo labi uzglabājās un skaistā meitene pie kuras es šo recepti ieguvu, tos taisa pirms lidošanas, jo viņai lidmašīnas pārtika nepatīk vairāk, kā pati lidošana un cepumi ir tas kas šīs mokas padara maigākas. Pati recepte nāk no Deivida Lebovitza „Lielā šokolādes grāmata.” Bet šo lietu neuzsvērsim, jo tur ir arī rieksti, kā arī šokolādes vietā var izmantot žāvētus augļus, vai pašu riekstu vietā jebko citu.

Cepumiem ir vajadzīgs divu veidu cukurs – parastais un brūnais, nesālīts sviests, ola, vaniļas ekstrakts, soda, milti un tas ko tu tajos gribi redzēt. Pamatreceptē tā ir šokolāde un valrieksti vai pekana rieksti. Raksta beigās ir saraksts ar daudzumiem, bet uz šiem cipariem es pats skatos tikai aptuveni, jo, piemēram, var jau būt ka riekstiem esot apceptiem un smalcinātiem tie cepumi ir garšīgāki, bet sajūta uzkožot veselu pekana vai ciedru riekstu ir patīkamāka. Tā kā baigi nesaspringstiet ja jums cukurs pa maz, vai šokolāde gabaliņos, nevis rīvēta.

mikla.jpgBet pie lietas. Ieslēdzam plīti un uzliekam to sildīties uz 150 grādiem. Abus cukurus samaisām putrā kopā ar sviestu. Brūnā cukura vietā var ņemt manu pēdējā laika atklājumu muscavado, kas tika pieminēts maratonistu recepšu grāmatā kā variants cukura vietā. Protams nevis viskija ražošanas dēļ, bet cukura negatīvās ietekmes novēršanai. Pieliekam klāt olu, vaniļas ekstraktu un cepamo pulveri. Pēcāk miltus, sāli un maisām līdz dabūjam viendabīgu masu. Liekam klāt riekstus un šokolādi. Pirmajā reize vai nu ola gadījās maza, vai viss cits bija vairāk nekā vajag, bet man tā masa neveidojās viendabīga un es no problēmas izmuku vienkārši pieliekot vēl vienu olu.

uz-panas.jpgCepešpannai liekam virsu divas kārtas ar cepamo papīru un liekam cepties uz 18 minūtēm, vai ari kamēr smuki brūni. Jārēķinās, ka cepumi palielinās savu apjomu un tāpēc tie uz pannas jāizkārto gana reti. Ņemot nost cepumi tie vēl ir mīksti, tāpēc prātīgi, vai arī ļaujiet tiem nedaudz padzist un otru porciju lieciet iekšā uz citas pannas. Kā jau minēju, riekstus var atstāt veselus, vai daļu samalt un daļu veselus, var likt klāt ciedru riekstus, un jebkādus citus. Šokolādi rīvējot cepumi būs brūni, brūni, bet atstājot gabaliņos tie smuki izcelies uz gaiši brūno cepumu fona.

Un ziniet, ja arī sieviete nebūs uz pakaļas no tavām spējām, tad viņas tēvs neko garšīgāku mūžā nebūs ēdis, nemaz nerunājot par dažāda vecuma bērniem un to vecmāmiņu atzinīgiem skatieniem.

cepums.jpg

Šokolādes cepumu sastāvdaļas:

  • 100 grami (½ glāze) – granulēts cukurs
  • 120 grami (½ glāze) – gaiši brūnais cukurs
  • 115 grami (8 tējkarotes) – nesālīts atvēsināts sviests, sagriezts 1cm lielos kubiciņos
  • 1 liela ola
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
  • ½ tējkarote sodas vai cepamā pulvera
  • 175 grami (1 ¼ glāzes) – milti
  • ¼ tējkarotes sāls
  • 200 grami (1 ½ glāzes) – sarīvētas šokolādes
  • 130 grami (1 glāze) – valrieksti vai pekana rieksti

9 komentāri pie “Brīvdienas rīts ar šokolādes cepumiem”

  • Kaspars
    11/07/2008 12:04

    Izskatās ļoti garšīgi, aš sagribējās uzēst. Mēs pēc līdzīgas receptes ik pa laikam uzcepam, tajā vēl klāt nāk kakao pulveris – rezultātā cepumi ir tumšāki. Un ar riekstiem tiešām var variēt plaši – zemesrieksti, valrieksti, u.c.

  • Kaspars
    12/07/2008 10:34

    Šausmas, cik trekni! :D

    200g cukurs = 1000 Kcal
    100g sviests ~ 200 Kcal
    1 ola ~ 60 Kcal
    200g šokolāde ~ 1000 Kcal
    130g rieksti ~ 500 Kcal

    kopā: 2760 Kcal :D Priekš normāla 2000 Kcal dzīvesveida tie cepumi pietiks nedēļai :D bet izskatās garšīgi. :nam:

  • signis
    12/07/2008 11:11

    Tici man, ne tikai tu, bet arī tam kam tu to cepi, nedēļu varēs brokastīs tos ēst. Daudz tur sanāk.

  • Kā kļūt laimīgākam? | 42,195 kilometri
    13/11/2008 12:28

    […] rīti tev būs priekā pilni tās aplaistot un skatoties vai nav jauni pumpuri. Pamēģini izcept cepumus ģimenei vai nopērc trompeti un mācies to spēlēt. Uz pasaules ir tik daudz dažādu lietu, kas citus […]

  • Kas jādara Valentīndienā? | 42,195 kilometri
    04/02/2009 16:16

    […] bet dažas sievietes no tā raudās prieka asaras. Prasīgākām sievietēm gan vajadzēs cept šokolādes cepumus sirsniņu formā vai iemācīties pagatavot caffe […]

  • Visgaršīgākie šokolādes cepumi « uwa gatavo
    14/05/2010 20:31

    […] šokolādes cepumi Pēc uwa Signim taisnība, šie ir visgaršīgākie šokolādes cepumi! Labi, uz rokām mani neviens nenēsāja, […]

  • uwa
    12/06/2010 10:13

    Šie tiešām ir visgaršīgākie šokolādes cepumi, ko esmu ēdusi! Tā vien brīvdienu rītos prasās tādus uzcept.

  • Luīze
    12/08/2010 10:56

    Ļoti laba recepte. Viegli pagatavojama un prieku nesoša, lasot rakstu kā gatavot :D
    Tieši tagad ieliku pirmo pannu iekšā krāsnī.
    Ceru, ka būs vēl kādas jaunas, garšīgas un vieglas receptes ;)

  • Rūta
    18/09/2010 20:38

    Mmmm gardi gan, es arī izcepu, nākamreiz cukuru gan mazāk likšu! Paldies :)

Atstāt komentāru

-